Türkiye Bugün Gri Listeden Çıkıyor Mu?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek FATF Genel Kurulu toplantısına katılmak üzere Singapur’a gitti.

Mali Eylem Görev Gücü (FATF) Başkanı Raja Kumar, yarın TSI 12.00’de Genel Kurul sonuçlarını açıklamak üzere basın toplantısı düzenleyecek.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz katıldığı CNN Türk yayınında bugün Singapur’da gerçekleştirilecek Mali Eylem Görev Gücünün (FATF) Genel Kurul toplantısında Türkiye’nin gri listedeki durumunun ele alınacağını belirterek, “Burada teknik herhangi bir sıkıntı yok. Yarın olumlu bir karar çıkacağına inanıyoruz. Çıkmazsa da bunu siyasi olarak yorumlarız.” dedi.

GRİ LİSTEDEN ÇIKMAK FON AKIŞLARINI GELİŞTİRECEK

Yılmaz, Türkiye’nin gri listeden çıkmasının fon akışlarına faydasının olacağını, bunun da ülkenin kalkınmasına katkıda bulunacağını söyledi.

Geçtiğimiz yıl 3 yıllık Orta Vadeli Programı (OVP) açıkladıklarını anımsatan Yılmaz, enflasyona ilişkin 3 dönemin esas alındığını, bunların da “geçiş dönemi”, “dezenflasyon dönemi” ve “istikrar dönemi” olduğunu vurguladı

Geçiş döneminin mayıs ayı itibarıyla tamamlandığını düşündüklerini ifade eden Yılmaz, haziran ayından itibaren yıllık enflasyonda gerilemeyi göreceklerini, aynı zamanda aylık bazda da düşüşler görüleceğini kaydetti.

Cevdet Yılmaz, enflasyonda tek haneli rakamların 2026’da yakalanacağına inandıklarını dile getirerek, “Vatandaşın derdi, sorunu neyse bizim de temel derdimiz, temel önceliğimiz odur. Bugün vatandaşımızın en temel meselesi enflasyonsa bizim de en temel meselemiz bu. Enflasyon sadece ekonomik bir hadise değil, sosyal boyutu da olan bir hadise. Gelir dağılımını da etkiliyor. Bütün bu yönleriyle düşündüğümüzde temel önceliğimiz enflasyonu düşürmek ve bunu çok yönlü bir politika setiyle adım adım başarıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx