Tayfun Kahraman’dan “15 Temmuz” mesajı: FETÖ’cü teröristlerin hazırladığı senaryoyla kurulmuş bir iddianameyle hapsedildim

T24 Haber Merkezi

Gezi davası kapsamında cezaevinde olan akademisyen ve şehir plancısı Tayfun Kahraman, 15 Temmuz darbe girişimini lanetleyerek, “Hakiki bir hesaplaşma için FETÖ’cü teröristlerin hazırladığı senaryoyla kurulmuş bir iddianameyle delilsiz ve hukuksuz bir şekilde hapsedilmiş olmam da dahil, darbeci çetenin izlerinin yargımızdan silinmesinin gerektiğini yeniden hatırlatıyorum” dedi. 

Tayfun Kahraman’ın sosyal medya hesabından, 15 Temmuz darbe girişiminin 8. yıl dönümü dolayısıyla yapılan paylaşımda şunlar kaydedildi:

“15 Temmuz hain darbe girişimini lanetliyor, şehit ve gazilerimizi minnetle anıyorum.

Hakiki bir hesaplaşma için FETÖ’cü teröristlerin hazırladığı senaryoyla kurulmuş bir iddianameyle delilsiz ve hukuksuz bir şekilde hapsedilmiş olmam da dahil, darbeci çetenin izlerinin yargımızdan silinmesinin gerektiğini yeniden hatırlatıyorum.”


Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Demir Kahraman da X hesabından yaptığı açıklamada, “Darbecilerin, hayatlarımıza vurduğu darbe maalesef devam ediyor. Pek çoğu firarda olan kumpasçı FETÖ’cülerin elinden çıkan hayali senaryolar ve iddialar ile eşim Tayfun Kahraman hâlâ hapiste. Adalet hakkımızdır” ifadelerini kullandı.


 

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir