Sürpriz görüşme: Mansur Yavaş, Akşener’i ziyaret edecek

Yerel seçimler için iş birliğine yönelik açıklamalar arka arkaya gelirken Ankara’da sürpriz bir görüşme olacağı öğrenildi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret edecek. 

Yerel seçimler için geri sayım sürüyor. İYİ Parti, Genel İdare Kurulu’nda alınan kararla yerel seçimlere 81 ilde kendi adaylarıyla gireceğini açıklamıştı. CHP’de ise Genel Başkan değişiminden sonra T24’e konuşan Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’e partiler arası iş birliği olabileceği yönünde çağrıda bulunmuştu.

TIKLAYIN | CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den ittifak atağı: Meral Hanım aramazsa ben ararım, HEDEP’le şeffaf görüşürüm, İmamoğlu’na akıl danışıyorum ama vesayet ilişkisi yok

İlk temas 23 Kasım’da

Sözcü’den Serap Belovacıklı’nın haberine göre de CHP ve İYİ Parti arasında ilk temas 23 Kasım’da kurulacak. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Merkezi’nde saat 16.00’da Akşener’i ziyaret edecek. Görüşmenin gündemi yerel seçimlerde işbirliği olacak.

Akşener açıklamalarında “Hür ve müstakil olarak seçime gireceğiz” vurgusunu sık sık yapsa da Büyükşehirlerde bulunan ilçelerde işbirliği olabileceği konuşuluyor. CHP’li kurmaylar İYİ Parti’nin henüz İstanbul ve Ankara’da aday çıkarmamış olmasını da ‘işbirliği kapıları henüz kapanmadı’ olarak yorumluyor.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx