Sıkılmış limon kabukları nasıl değerlendirilir? Sıkılmış limon kabuklarının kullanım alanlarını öğrendikten sonra bir daha asla çöpe atmayacaksınız

Sıkılmış limon kabuklarını çöpe atmak yerine onları ev temizliğinde mükemmel bir malzeme haline getirerek yeniden kullanabilirsiniz. Neredeyse tüm temizlik tüyolarında suyundan faydalandığımız limonu kullandıktan sonra kalan kısmını çöpe atarak aslında onu ziyan etmiş oluruz. Çünkü tıpkı limon suyu gibi sıkılmış limon kabukları da çok yönlü kullanabileceğimiz birer temizlik ürünüdür.

Limon; C vitamini bakımından zengin, bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle bilinen ve en yaygın kullanılan turunçgillerin başında gelir. Sadece insan sağlığına olan faydasıyla değil, aynı zamanda ev temizliğinde ve leke çıkarmada da limonu sıklıkla kullanırız.

Peki, sıkılmış limon kabuklarını nasıl ziyan etmek yerine değerlendirebilirsiniz? İşte sıkılmış limon kabukları ile yapabileceğiniz şeyler…

SIKILMIŞ LİMON KABUKLARINI DEĞERLENDİRME

  • Sıkılmış Limon Kabukları İle Lekelerden Kurtulun

Sıkılmış limon kabuklarını değerlendirmek için sıkılmış yarım limonun içerisine birkaç damla kokusunu sevdiğiniz esansiyel yağ damlatın. Kıyafetlerinizdeki lekelerin üzerine karbonat serpin. Sıkılmış limon kabuğu ile lekeli bölgeyi ovun ve ardından her zamanki gibi yıkayın.

  • Sıkılmış Limon Kabukları İle Bulaşıklarınızı Parlatın

Sıkılmış limon kabuklarını atmak yerine bulaşık makinenizi çalıştırmadan önce çatal bıçak gözüne koyabilirsiniz. Burada kullandığınız sıkılmış limon kabuğu hem bulaşık makinenizin içerisindeki kötü kokuyu hapsedecek hem de taze kokmasını sağlayacaktır. Sıkılmış limon kabukları aynı zamanda bulaşıklarınızın parlamasını sağlayarak doğal bir parlatıcı etkisi oluşturacaktır.

  • Sıkılmış Limon Kabukları İle Oda Kokusu Yapın

Sıkılmış limon kabuklarını sıcak havalarda güneş ışığının tam vurduğu pencerelerin kenarına koyarak ev yapımı bir oda kokusu elde edersiniz. Limon kabuğu güneş ışığının da etkisiyle kuruyacak ancak oda içerisine ferah bir koku yayacaktır.

  • Sıkılmış Limon Kabukları İle Çöp Kutusu Kokusuna Son Verin

Çöp kutularınızın kokusu eğer sizi rahatsız ediyorsa ve bu koku gereğinden fazlaysa dört yemek kaşık sıkılmış limon kabuğu, bir çay kaşığı karbonat, dört yemek kaşığı limon suyu ve yarım yemek kaşığı iyotlu tuzu karıştırarak bir karışım elde edin. Hazırladığınız bu karışımı buz kalıbına koyarak dondurun. Çöp poşetinizi her değiştirdiğinizde bir iki tane gerekirse daha fazla buz küplerinden içerisine atın.

SIKILMIŞ LİMON KABUKLARI BAŞKA HANGİ ALANLARDA KULLANILABİLİR?



Sıkılmış limon kabukları ile lekeli ocağı da nazikçe ovalayarak temizleyebilirsiniz. Aynı zamanda sıkılmış limon kabukları ile ince tuz serptiğiniz lavaboyu da ovarak temizleyebilir ve parlamasını sağlayabilirsiniz.

Sıkılmış limon kabuklarını değerlendirme yollarını artık biliyorsunuz. Peki, çim lekesini çıkarmanın en etkili yöntemini ve duvardaki küflenmeyi nasıl tespit edebileceğinizi biliyor musunuz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx