Musk tarih verdi! 1000’den fazla insana çip takacak

Beyin-bilgisayar arayüzü üzerine çalışmalar yürüten Neuralink, insanlı deneyler için yeni planlarını açıkladı. Bu kapsamda şirket, 2026 yılına kadar 1000’den fazla insana çip takmak istediğini ifade etti. Elon Musk tarafından yapılan duyuru birçok tartışmaya yol açtı.

Elon Musk: 2026’ya kadar 1000’den fazla hastaya Neuralink yerleştireceğiz

Neuralink’in çipi şimdiye kadar felçli hastalar için umut verici sonuçlar gösterdi. Neuralink implantı takılan ilk kişi olan Noland Arbaugh; implant sonrası hayatını anlattı. Daha önce boynundan aşağısı felçli olan Arbaugh, beyin çipi takıldıktan sonra birçok cihazı kullanabilir hale geldi. Ayrıca oyun da oynayabiliyor.

Ancak Mayıs ayında Arbaugh’un beynindeki küçük bir telin yer değiştirmesiyle aksilik yaşandı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan bir Neuralink yöneticisi ise çipin durumunun sorunsuz olduğunu ifade etti. Arbaugh’un da sağlıklı olduğunu söyledi.

Elon Musk, geçtiğimiz gün düzenlediği canlı yayında Neuralink’in birkaç yıl içinde binlerce hastaya ulaşma hedeflerini detaylandırdı. Çip, hastaların robotik uzuvlarını zihinleriyle beyin-uzuv bağlantılarından daha hızlı kontrol etmelerini sağlıyor.

Musk daha da ileri süreçte Neuralink’in insanlar ve yapay zeka arasında simbiyotik ilişki kurabileceğini ifade etti. Bu süreç aynı zamanda yapay zekanın gelişmesiyle birlikte riskleri azaltmaya yardımcı da olabilir. Neuralink’in beyin-bilgisayar arayüzü felçli hastaların yaşam kalitesini büyük ölçüde artırabilir.

Neuralink beyin çipi, doğrudan beynin sinir hücrelerine bağlanabilen ve sinyalleri okuyabilen, yorumlayabilen ve hatta geri yazabilen bir implanttır. Bu teknoloji, beyne yerleştirilen küçük, yüksek hassasiyetli bir implanttan oluşur.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir