Moritanya’da mültecileri taşıyan balıkçı teknesi alabora oldu; 89 kişi öldü, 72 kişi kayıp

Moritanya’da mültecileri taşıyan bir balıkçı teknesinin alabora olması sonucu 89 kişi hayatını kaybetti. 72 kişinin hâlâ kayıp olduğu tahmin ediliyor.

Batı Afrika ülkesi Moritanya’da mültecileri taşıyan bir teknenin alabora olması sonucu en az 89 kişi hayatını kaybetti. Moritanya devlet basını ve yerel bir yetkili, teknedeki onlarca kişinin ise halen kayıp olduğunu aktardı.

Moritanya devlet haber ajansı, büyük bir geleneksel balıkçı teknesinin 1 Temmuz Pazartesi günü Atlas Okyanusu’nda alabora olduğunu kaydetti. Habere göre, Moritanya Sahil Güvenliği, bu olayın ardından teknede bulunan 89 kişinin cesetlerine ulaştı.

Ajans, tekneden sağ kurtulan kişilerin anlatımlarına dayanarak aktardığı haberinde, teknenin Senegal-Gambiya sınırından yola çıktığını ve teknede 170 yolcunun bulunduğunu kaydetti. 72 kişinin halen kayıp olduğu ifade edildi.

“Sahil güvenlik, biri çocuk 9 kişiyi kurtardı”

Üst düzey bir yerel yönetim yetkilisi de kimliğinin gizli kalması koşuluyla AFP’ye yaptığı açıklamada, benzer bir bilgi verdi. Devlet haber ajansı ise Sahil Güvenlik’in dokuz kişiyi kurtardığını, bu kişilerin arasında 5 yaşındaki bir kız çocuğun da olduğunu aktardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx