iPhone meraklılarına müjde: iPhone 16’da yer alan sorun tamamen ortadan kalkacak

Apple’ın iPhone 16 Pro, bu yıl içinde iPhone 15 Pro‘nun halefi olarak piyasaya çıkması bekleniyor ve şirketin yeni nesil akıllı telefonlarının geliştirilmiş bir ekranla gelebileceği iddia ediliyor. Apple’ın Pro modelleri 1.000 nit parlaklığa kadar çıkabiliyor olsa da, iddialara göre iPhone 16 Pro modelleri, standart dinamik aralık (SDR) içeriği için yüzde 20 oranında daha fazla parlaklık sunabilir ve biraz daha büyük panellere sahip olabilir. Bu akıllı telefonların ayrıca yükseltilmiş bir yonga seti ve yeni bir ‘Capture’ düğmesi ile bu yıl içinde gelmesi bekleniyor.

Duyumcu Instant Digital, Weibo’da yaptığı bir paylaşımda, iPhone 16 Pro’nun SDR içeriği gösterirken tipik olarak 1.200 nit parlaklığa kadar destekleyeceğini belirtiyor. Bu, iPhone 15 Pro modellerindeki 1.000 nit sınırına kıyasla yüzde 20’lik bir artış anlamına geliyor. Öte yandan, duyumcuya göre, HDR içeriği için maksimum parlaklık 1.600 nit olacak ve bu, mevcut nesil cihazlara göre bir değişiklik olmayacak.

iPhone meraklılarına müjde: iPhone 16’da yer alan sorun tamamen ortadan kalkacak

Parlaklıktaki artış, iPhone 16 Pro modellerine gelen tek ekranla ilgili değişiklik değil — Apple’ın her iki Pro modelinde de ekran panellerinin boyutunu artırması bekleniyor. İddialara göre, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modelleri sırasıyla 6,27 inç (159,31 mm) ve 6,85 inç (174,06 mm) ekranlarla donatılacak.

Geçen ay, iPhone 16 ve iPhone 16 Pro modellerinin bu yıl içinde daha büyük pillerle piyasaya çıkabileceği bildirildi. Ancak, iPhone 16 Plus modelinin, mevcut nesil iPhone 15 Plus’tan daha küçük bir batarya ile gelebileceği iddia ediliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx