Barış dönemi sona erdi: Dünya savaşı geldi çattı

İkinci Dünya Savaşı Sonrası “Uzun Barış Dönemi” Kabul Edildi: Ancak Tehlike Kapıda!

Nazi Almanyası’nın İkinci Dünya Savaşı’nda yenilgiye uğramasının 80. yıldönümünde, Hindistan ve Pakistan arasındaki tansiyonun artması, dünya için kıyamet senaryosunu bir adım daha yaklaştırdı. İngiliz Telegraph gazetesine göre, Üçüncü Dünya Savaşının ateşleyicisi belli değil ancak küresel bir savaşın yaklaştığı açıkça görülüyor.

Küresel çapta savaş tehlikesi artarken, bu kaosu önleyebilecek bir mekanizma bulunmuyor. ABD ve Sovyetler Birliği’nin geçici üstünlükleri Soğuk Savaş sonrası çok kutuplu bir dünya düzenine evrildi, ancak küresel kurumlar ve destekçileri yetersiz kaldı.

Avrupalı liderlerin kibrinin AB üyelerinin ekonomilerini ve toplumlarını yok ettiği bir dönemden geçiliyor. Roma İmparatorluğu’nun gücüne atıfla ortaya atılan “Pax Americana” terimi de gücünü yitiriyor.

ABD’nin artık ne barışı koruyacak güce ne de zenginliğe sahip olduğu belirtiliyor. Trump hükümeti, savunmacı bir geri çekilme yanlısı ve değiştirilmiş bir Monroe Doktrini öneriyor.

Dönüm Noktası 11 Eylül

ABD’nin 11 Eylül sonrası müdahaleleri hüsranla sonuçlandı ve ABD fonlarına dışa bağımlı hale geldi. Trump seçmenleri artık savaşlarda feda edilmek istemiyor ve ABD, dikkatsizlik ve kendi kendinden şüphe duymanın etkisi altında.

Avrupalılar, 30 yıllık barış sürecinde kazandıklarını kaybediyor ve Batı’nın askeri ve teknolojik yetersizliği göze çarpıyor. Artan pasifizm ve vatanseverlik karşıtlığı, Avrupa’nın savaş yeteneğini zayıflatıyor.

İHA’lar artık savaş alanının yeni tehdidi haline gelmiş durumda ve Avrupa’da savaşın kaçınılmazlığını hissettiriyor. Geçmişteki işaretler, günümüzde bir savaşın kapıda olduğunu gösteriyor.

Batı, Üçüncü Dünya Savaşı’na Hazır

ABD, Fransa, İtalya, İspanya, İngiltere ve Almanya’da yapılan ankete göre, katılımcıların çoğunluğu önümüzdeki 5-10 yıl içinde dünya savaşı çıkacağına inanıyor. Nükleer bir savaş beklentisi hakim ve orduların kendini savunabileceğine dair güven zayıf.

Related Posts

Bakanlık yeni listeyi yayınladı: İşte sucukta hile yapan markalar

Tarım ve Orman Bakanlığı, düzenli olarak güncellediği Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar listesinde değişikliğe gitti. Çok sayıda yeni markanın eklendiği listede, sucuk ve et ürünlerinde hile yapan firmalara yer verildi.

Telegram Kurucusu Pavel Durov vasiyetini açıkladı: ‘100’den fazla çocuğum var, servetimi onlara bırakacağım’

Telegram’ın kurucusu Pavel Durov, Fransa’da verdiği bir röportajda 100’den fazla çocuğu olduğunu ve tüm servetini onlara bırakacağını açıkladı. Durov, hem doğal yollarla hem de sperm bağışlarıyla dünyaya gelen tüm çocuklarını eşit gördüğünü belirterek, 13.9 milyar dolarlık servetini kapsayan vasiyetin 30 yıl sonra yürürlüğe gireceğini söyledi.

Özgür Özel’den Meclis’teki kavgaya ilk yorum: Mustafa Varank, yine geldi ve kendi seviyesine çekti Meclis’i

Özgür Özel’den Meclis’teki kavgaya ilk yorum: Mustafa Varank, yine geldi ve kendi seviyesine çekti Meclis’i

Müsavat Dervişoğlu ile Ümit Özdağ’dan ‘ortaklık’ açıklaması

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile bir araya gelen İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu “Türk milletinin beklentilerini karşılayacak bir biçimde ortak hareket etme ihtiyacı hasıl olursa bundan geri durmayacağımızı karşılıklı olarak ifade ettik” dedi.

Trump: İran konusunda nihai bir karar henüz vermedim

ABD Başkanı Trump, ABD’nin İsrail ile İran arasındaki çatışmaya ilişkin tutumu konusunda henüz nihai bir karar vermediğini söyledi.

Son dakika… Trump’tan tansiyonu yükseltecek tehdit: ABD müdahale edecek mi?

Ülkesinin İsrail-İran gerilimine dahil olup olmayacağına ilişkin konuşan ABD Başkanı Trump, “İran’ı vuracak mıyız söyleyemem. Beyaz Saray’a gelmelerini teklif ettim. Bu büyük bir adımdı ama atmadılar. Şu anda ne olur bilmiyorum” ifadelerini kullandı.