Bakan Uraloğlu: 23 yılda demir yollarına 63 milyar dolarlık yatırım yaptık

Demir Yollarına Yapılan Yatırımlar Son 23 Yılda 63 Milyar Doları Aştı, Bakan Uraloğlu Açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin demir yollarında ciddi yatırım, iyileştirme ve yenileme hamleleri gerçekleştirdiğini belirterek, bu alana son 23 yılda 63 milyar doların üzerinde yatırım yapıldığını açıkladı.

Bakan Uraloğlu, Ereğli ilçesindeki Karaman Ulukışla Hızlı Tren Hattı şantiyesinde yaptığı açıklamada, demir yollarının ülke için stratejik bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, ulaşımın güvenli, düşük maliyetli ve hızlı olmasının çok büyük bir öneme sahip olduğunu dile getirdi.

Demir yollarının Türkiye’de uluslararası yük ve yolcu taşımacılığı açısından stratejik bir konumda olduğunu belirten Bakan Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde demir yollarının 2002 yılından itibaren devlet politikası olarak ele alındığını söyledi. Bakan Uraloğlu, yapılan projelerle demir yollarının kombine taşımacılığa uygun hale getirildiğini ve ülkenin farklı bölgelerini hızlı tren ile birbirine bağladıklarını ifade etti.

Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı’nın 2022 yılında hizmete açıldığını ve bugüne kadar yaklaşık 4 milyon yolcuya hızlı, güvenli ve konforlu ulaşım imkanı sunduğunu belirten Uraloğlu, Karaman-Ulukışla hattının inşaatının da devam ettiğini dile getirdi.

Karman-Ulukışla Hattı İle Yeni Dönem Başlayacak

Karaman-Ulukışla arasında inşa edilen hızlı tren hattının tamamlanmasıyla seyahat süresinin 145 dakikadan sadece 50 dakikaya düşeceğine değinen Uraloğlu, böylece ülkenin hızlı tren ağını güçlendireceklerini ve farklı bölgeler arasında hızlı tren bağlantısını sağlamış olacaklarını belirtti.

Bakan Uraloğlu, Karaman-Ulukışla projesinde şu ana kadar yüzde 92’lik bir fiziki ilerleme sağlandığını ve 2027 yılının ilk aylarında bu hattı işletmeye açmayı hedeflediklerini ifade etti.

Böylece Türkiye’nin demir yolu altyapısında gerçekleştirilen yatırımların ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayacağı vurgulandı.

Related Posts

Karaman-Ulukışla hattı Türkiye’nin Kalkınma Yolu’ndaki rolünü güçlendirecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Projesi’nin Türkiye’nin Kalkınma Yolu Koridoru’ndaki rolünü daha da güçlendireceğini belirtti. Bakan Uraloğlu, söz konusu projenin yıllık yük potansiyelinin 33,48 milyon ton, yolcu potansiyelinin ise 2,73 milyon kişi olacağını belirterek “Karaman-Ulukışla arasındaki seyahat süresi 145 dakikadan 50 dakikaya düşecek” dedi.

SGK uzmanı açıkladı: Bu hastalıklara sahip olanlara erken emeklilik hakkı tanınıyor

Sosyal Güvenlik uzmanı İsa Karakaş’ın Türkiye Gazetesi’nde yazmış olduğu köşe yazısında, psikolojik hastalıkları bulunan sigortalılar için malulen veya engelli erken emeklilik imkanlarının bulunduğuna dikkat çekti. Birçok hastalık, yaş şartı aranmaksızın emeklilik hakkı sağlıyor. İşte konuya dair tüm detaylar…

CHP İstanbul İl Başkanı, İBB’ye yapılan ikinci operasyonda tarihe dikkat çekti!

İBB’ye bu sabah başlatılan ikinci dalga operasyon üzerine CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik açıklamalarda bulundu. Çelik operasyonun yapıldığı tarihe dikkat çekerken ”Bu, yargıya siyasetin müdahalesinin en büyük somut göstergesidir” ifadelerini kullandı.

ASO Başkanı Seyit Ardıç: Ekonomide güven algısına zarar verecek gelişmelerin uzağında kalmalıyız

Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, dünya ekonomisinin yeniden şekillendiği bir dönemde Türkiye’nin daha fazla pay alabilmesi için güven ortamının güçlendirilmesi ve yatırımcılar için uygun iklimin sağlanması gerektiğini söyledi. Ardıç, enflasyonla mücadelede kontrolün kaybedilmemesi, gıda arzının güvence altına alınması ve sanayide dijital dönüşümün hızlandırılması çağrısında bulundu.

Küresel ticaret finansal istikrara yönelik risklerin başında geliyor

ABD Merkez Bankası (Fed), küresel ticaret, politika belirsizliği ve ABD’nin borcunun sürdürülebilirliğinin, finansal istikrara yönelik en önemli riskler olarak görüldüğünü bildirdi.

KKM bakiyelerindeki düşüş devam ediyor

Kur Korumalı Türk lirası Mevduat ve Katılma Hesapları (KKM) geçen hafta 21 milyar 505 milyon lira azalarak 706 milyar 586 milyon liraya düştü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir